Zeilbootverzekering

De bootverzekering voor jouw zeilboot

In Nederland zijn er bijna 1 miljoen boten waaronder veel zeilboten. De omstandigheden zijn ook uitermate gunstig, veel water en vaak veel wind. Wij Nederlanders zijn er goed in. We houden namelijk van watersport. Wanneer is een zeilbootverzekering verplicht en wanneer is het verstandig om een zeilbootverzekering af te sluiten?

Heb je een zeilboot met een zeil kleiner dan 16m2 en een eventueel buitenboordmotor van minder dan 4 pk dan ben je verzekerd voor WA schade op je aansprakelijkheidsverzekering particulier, check in dat geval goed je polisvoorwaarden. Eigen schade aan je zeilboot is dan natuurlijk niet verzekerd. Wil je dit risico afgedekt hebben is het raadzaam je zeilboot voor WA + Casco dekking te verzekeren. Heb je een zeil groter dan 16m2 en/of een buitenboordmotor met meer dan 4 pk ben je wettelijk verplicht om een WA verzekering af te sluiten voor je zeilboot.

Een goede zeilbootverzekering is de bootverzekering van Unigarant. De dekking geldt het hele jaar, op alle wateren van Europa, voor vrijwel alle typen zeilboten. Vaar je alleen in Nederland? Dan krijgt je 10% korting op jouw bootverzekering.

Premie berekenen

1. Alleen Wettelijke Aansprakelijkheid (WA)
2. WA/Brand
3. WA/Diefstal
4. WA/Brand en diefstal
5. WA/Casco
6. WA/Casco +

De Bootverzekering is uit te breiden met aanvullende dekkingen. Bijvoorbeeld om jouw boottrailer of rechtsbijstand mee te verzekeren.